Faktor penyelenggaraan Galaxy Macau Fasa 3 kematian: kerajaan
Uncategorized

Faktor penyelenggaraan Galaxy Macau Fasa 3 kematian: kerajaan

Biro Hal Ehwal Buruh Macau memberitahu GGRAsia ia telah menyelesaikan siasatan ke atas insiden tiga kematian pada akhir Mac di tapak kerja untuk Pengeluaran SGP pengembangan Fasa-3 Galaxy Macau, sebuah projek yang dipromosikan oleh Galaxy Entertainment Group Ltd.

“Punca utama” adalah “disebabkan oleh keruntuhan” “perancah terbeban,” yang mempunyai “kekurangan penyelenggaraan dan dipenuhi dengan terlalu banyak artikel,” biro itu memberitahu kami dalam satu kenyataan melalui e-mel pada hari Khamis.

Tujuh pekerja dari tanah besar China sedang membersihkan beberapa barang dalam aci lif di tapak itu pada 24 Mac, apabila beberapa perancah runtuh dan Keluaran HK jatuh ke atas pekerja tersebut. Tiga maut dan empat terselamat tetapi mengalami kecederaan.

Biro buruh juga berkata pada hari Khamis bahawa kerja di ketinggian – yang telah digantung di lokasi yang berkaitan sementara menunggu siasatan – telah dibenarkan untuk disambung semula pada 29 April. Itu adalah selepas biro itu menyemak pelan peningkatan keselamatan tapak kontraktor yang berkaitan dan memeriksa langkah keselamatan yang telah dilaksanakan.

Biro itu berkata penalti telah dikenakan ke atas kontraktor berkaitan di bawah Dekri Undang-undang No. 44/91/M, tetapi tidak memberikan butiran penalti.

Galaxy Entertainment telah berkata dalam bahan korporat sebelum ini bahawa Pengeluaran HK Fasa 3 (gambar dalam foto fail) akan mempunyai ruang kasino; arena berskala besar dengan 16,000 tempat duduk; dan 400,000 kaki persegi (37,161 meter persegi) ruang mesyuarat, insentif, persidangan dan pameran (MICE). Sebuah hotel Andaz – jenama Hyatt Hotels Corp – juga akan dipaparkan dalam Fasa 3.

Beberapa penganalisis pelaburan berkata minggu lalu bahawa pembukaan Galaxy Macau Fasa 3 lebih berkemungkinan “pertengahan 2021” berbanding “awal 2021”, memetik beberapa masalah yang dihadapi oleh projek itu, termasuk gangguan rantaian bekalan akibat Covid. -19 wabak.