Penerbangan Macau setiap hari Mei kekal dalam satu digit: lapangan terbang
Uncategorized

Penerbangan Macau setiap hari Mei kekal dalam satu digit: lapangan terbang

Pengendali Lapangan Terbang Antarabangsa Macau berkata kemudahan itu setakat ini mengendalikan setiap hari pada bulan Mei hanya bilangan satu digit Keluaran SDY pergerakan penerbangan komersial, berikutan kesan berterusan pandemik Covid-19. Tetapi syarikat pengendali memberitahu GGRAsia ia menjangkakan pergerakan penerbangan akan meningkat “untuk tiga bulan akan datang”.

Sehingga Jumaat (22 Mei), lapangan terbang Macau telah mengendalikan secara purata hanya empat pergerakan penerbangan komersial setiap hari sepanjang Mei, kata Macau International Airport Co Ltd, sebuah badan yang dikenali Pengeluaran SDY sebagai CAM. Jumlah harian adalah jauh di bawah 20 pergerakan penerbangan harian yang diharapkan dapat dikendalikan bulan ini apabila ia memberikan kami kemas kini tinjauan pada akhir April.

Pada bulan April, lapangan terbang itu juga mengendalikan hanya empat pergerakan penerbangan komersial setiap hari secara purata, CAM menyatakan kepada kami dalam ulasan terbarunya.

Sepanjang Mei, Macau telah mempunyai perkhidmatan udara ke sembilan destinasi yang tersebar di Greater China, Asia Utara dan Asia Tenggara, kata CAM. Ini adalah: bandar tanah besar China Xiamen, Nanning, Chongqing, Shanghai dan Beijing, dikendalikan oleh Air Macau dan Air China; Taipei di Taiwan, dikendalikan oleh Air Macau, EVA Air dan Starlux; bandar Jepun Tokyo dan Osaka, dikendalikan oleh Air Macau; dan ibu negara Filipina Manila, dikendalikan oleh Philippine Airlines.

Pengendali lapangan terbang menjangkakan akan ada “lebih banyak” pergerakan pesawat “untuk tiga bulan akan datang”. Itu berdasarkan permintaan kebenaran Togel SDY penerbangan yang diterima daripada sektor penerbangan awam. Angka 10 hingga 12 pergerakan penerbangan setiap hari telah disebut, mungkin sebagai titik permulaan.

Pengendali lapangan terbang itu menegaskan bahawa unjurannya boleh berubah bergantung pada sebarang pelarasan lanjut dalam dasar kemasukan imigresen sama ada Macau atau bidang kuasa lain yang bandar itu biasanya mempunyai sambungan penerbangan.