Permainan Saintifik Menjenamakan Semula kepada Light & Wonder di tengah-tengah Keputusan Q42021
toto

Permainan Saintifik Menjenamakan Semula kepada Light & Wonder di tengah-tengah Keputusan Q42021

Scientific Games telah menjadi syarikat terbaharu yang menjalani pertukaran nama dalam usaha untuk mencerminkan dengan lebih baik ufuk industri keluaran macau permainan dan hiburan yang semakin berkembang. Melangkah ke hadapan, Scientific Games akan dikenali sebagai Light & Wonder dan ia akan datang dengan orientasi semula syarikat yang lebih luas ke arah segmen digital.

Keputusan Suku Tahun Yang Kuat kerana SG Menggugurkan Aset
Langkah penjenamaan semula itu mengejutkan semasa keputusan Q4 2021 syarikat minggu ini dan penjenamaan semula sepatutnya dilakukan pada suku Jun. Scientific Games sedang menyusun semula operasinya dengan pantas untuk memikirkan pendekatan yang lebih fokus dengan syarikat itu memilih untuk menjual perniagaan loteri dan pertaruhan sukannya.

Sebagai Light & Wonder, Scientific Games juga perlu menukar ticker saham Data SGP NASDAQnya kepada LNW yang sepatutnya berlaku pada suku kedua. Mengulas mengenai perkembangan ini, presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Light & Wonder Barry Cottle mengalu-alukan “bab baharu” dalam sejarah syarikat dan menerangkan maksudnya untuk strateginya, dan kesannya terhadap pangkalan pemain.

Menurut Cottle, syarikat itu telah memilih nama yang membangkitkan jenis perasaan yang cuba ditangkap dan disalurkan oleh syarikat melalui kerjanya. Ia mengenai:

“…keseronokan, inspirasi, imaginasi dan mungkin juga sedikit keajaiban dan pastinya sangat menyeronokkan. Semasa kami memulakan fasa seterusnya, kami bersyukur kerana dapat menumpukan tenaga kami untuk mencipta pengalaman tersebut untuk pemain kami.”

Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Light & Wonder Barry Cottle
Meningkatkan Keputusan Suku Tahun
Permainan Saintifik menyaksikan perkembangan positif pada suku keempat dengan peningkatan 21% dalam hasil disatukan. Ini berjumlah $580 juta dan Result SDY pendapatan bersih juga meningkat kepada $62 juta, yang mengatasi keputusan tahun ke tahun apabila Scientific Games mencatatkan kerugian bersih $143 juta dalam tempoh yang sama pada 2020.

Hasil permainan meningkat sebanyak 30% kepada $372 juta dan hasil iGaming meningkat kepada $54 juta, naik 15%. Penjenamaan semula itu sepatutnya datang dengan lebih banyak transformasi digital dan butiran tentang identiti syarikat baharu syarikat itu masih akan dikeluarkan.